Wednesday, October 15, 2008

Prezentace z JIP (Jinonické informační pondělky) mohou sloužit výukové podpoře


Ústav informačních studií a knihovnictví Filozofické fakulty Univerzity Karlovy (dále ÚISK FF UK) již nekolik let pořádá pro studenty, odbornou veřejnost i další zájemce přednášky a semináře, které jsou nazývány pro své pravidelné pondělní konání (vždy ve výukové části semestru) Jinonickými informační pondělky.

Jinonické informační pondělky běží i jako pravidelný výběrový seminář pro studenty, kteří z něho pak publikují své výstupy. Přehled o některých seminářích v časopise Ikaros vyžijte ve formulářovém hledání (napište JIP do formuláře).

Prezentace z JIP pak jsou k dispozici na stránkách ÚISK FF UK. Mohou sloužit jak pro připomenutí odborného tématu po skončení akce, stejně tak i pro výuku, učení se na státnice, na dílčí zkoušky. Jsou optimálním nástrojem pro tzv. web-based learning, případně je součástí e-learningu. Ideální pro formu tzv. síťového učení. Obecně JIP jsou jedním z vkladů ÚISK FF UK pro komunikaci mezi akademickou sférou a praxí oboru informační věda (resp. také informační studia a knihovnictví, jak se tento studijní program nazývá v klasifikacích MŠMT). Pojem praxe zahrnuje pak širokou oblast celého informačního sektoru včetně knihoven, knihovnictví a souvisejících institucí a procesů.

Přehled o aktuálních akcích JIP je pak rovněž k dispozici na webových stránkách ÚISK FF UK.

No comments: